лікар Бушуєв Ю.В.
 
ЗНАЮ ДОПОМОГАЮ
Нова модель медичної науки

НОВИЙ КЛІНІЧНИЙ МЕТОД ДІАГНОСТИКИ

Оцінка роботи нервової системи у процесі навантаження – мануальне м'язове тестування. В неврології з метою оцінки активності рефлексів використовується неврологічний молоточок, але дозволяє оцінити роботу лише у спокої, у той самий час біль та інші симптоми виникають під час навантаженням, тому важливо оцінити, чому нервова система не справляється з навантаженням і чому виникає біль. Крім того, мануальне м'язове тестування може оцінити роботу кожного з 500 м'язів людського тіла, що різко підвищує діагностичні можливості, тому кінезіологію називають функціональною неврологією.

ХОЛІСТИЧНИЙ ПІДХІД ДО АНАЛІЗУ ЗАХВОРЮВАННЯ ПАЦІЄНТА І ВІДНОВЛЕННЯ ЙОГО ЗДОРОВ'Я

Діагностика не захворювання, а пацієнта загалом. У сучасній медицині прийнято поділ за окремими спеціальностями, коли по кожному органу або системі є окремий фахівець (ЛОР-лікар, окуліст тощо). Внаслідок чого втрачається загальне уявлення про пацієнта загалом. Холістичний підхід дозволяє розглянути місце локалізації болю як компенсацію проблем тіла та потрібен пошук причини. Демонстрація для пацієнта – пальпація больових зон у пацієнта та зміна інтенсивності залежно від стато-динамічного навантаження. Знайти спазмований м'яз, пропальпувати больову точку – змінити положення та оцінити біль. Тільки цей підхід дозволяє пацієнту зрозуміти, у чому унікальність такого підходу.

ЦІЛІСНИЙ (ХОЛІСТИЧНИЙ) ПІДХІД ДО РОЗУМІННЯ ОРГАНІЗМУ В ПРОЦЕСІ ВЗАЄМОДІЇ З НАВКОЛИШНИМ СВІТОМ

Здоров'я – адаптація до впливу довкілля. Організм обмінюється із зовнішнім середовищем – одномоментно енергією, матерією та інформацією. Без відновлення обміну матерією неможлива нормальна робота нервової системи, а відновлення енергетичного балансу неможливо провести ні біохімічні реакції, ні електричні імпульси. Тому для відновлення здоров'я необхідна комплексна робота кількох фахівців для одномоментного відновлення обмінних процесів (нутрієнтна підтримка), енергетичного балансу (рефлексотерапія) та робота нервової системи (мануальна терапія, остеопатія). Це як три ніжки стільця, для того, щоб стілець стояв міцно, необхідно не менше трьох опор. Тільки комплексний підхід дозволяє відновити здоров'я у оптимально короткі терміни.

БІОЛОГІЧНИЙ ЗВОРОТНИЙ ЗВ'ЯЗОК З ОРГАНІЗМОМ

Це реальний спосіб пацієнту не тільки не нашкодити, а й підібрати оптимальний вид лікувального впливу. Біологічний зворотний зв'язок з організмом використовується у всіх діагностичних апаратах (інструментальна діагностика, біохімічна лабораторія), де спочатку проводиться діагностика, далі призначається лікування та оцінюється його результат, але на жаль інструментальна діагностика показує тільки ті параметри, які вніс оператор і часто, особливо на рентгені, ми бачимо не початковий рівень порушення, а вже наслідки. Клінічне використання мануального м'язового тестування – це не тільки можливість миттєвої оцінки корекції, що призначається, але розширення отриманих результатів завдяки безпосередньому зв'язку між пацієнтом і лікарем. Це надає кінезіологічній діагностиці безмежні можливості у визначенні причини захворювання, призначенні терапії та оцінки ефективності лікувального впливу до початку лікування.

Л.Ф.Васильєва - д.мед.н., професор,
директор академії медичної кінезіології і мануальної терапії

Поширите цю сторінку в своїх соцмережах: